Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2017 13:33 - БСП и ДПС се разбраха вотът на недоверие да се внесе след второ четене
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 280 Коментари: 0 Гласове:
0



 БСП и ДПС се разбраха вотът на недоверие да бъде внесен след гласуването на второ четене на бюджета за догодина. Темата му все още не е уточнена. Въпреки първоначално обявената позиция на левицата темата да бъде корупция, групите на БСП и ДПС обсъждат четири теми за вота на недоверие към Борисов и коалиционните партньори на ГЕРБ от Обединени патриоти. 

Допълнително ще бъдат уточнени мотивите за вот на недоверие и конкретната тема – ще търсим широка подкрепа за него. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев. 

"Констатираме, че и двете политически сили имат решение на своите органи на най-високо ниво за това, че това правителство и водената от него политика е вредна и опасна за страната. Парламентарните групи са упълномощени да ползват всички демократични и парламентарни средства за искане на вот на недоверие и оттам сваляне на правителството от власт“, каза Бойчев. 

По думите му по време на срещата с ДПС двете групи са изразили съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство. 

Даваме си ясна сметка, че гласовете, които ние имаме в зала, не стигат този вот на недоверие да бъде успешен. Затова ще търсим една широка подкрепа и в парламента, и в българското общество, за да спечелим и да постигнем целта – свалянето на правителството на Борисов от власт“, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че партията му приема първата тема провал в борбата с корупцията. 

„Ние също смятаме, че е така. Не се притесняваме да дискутираме тази тема. Отбелязахме само на колегите, че темата за борбата с корупцията съществува във всички останали теми, по които можем да имаме вот на недоверие“, допълни Цонев. 

Депутатът от ДПС посочи, че са оставили за следващата седмица техните ръководни органи да решат. 

„Има още няколко теми, по които ще говорим. Колегите от БСП подадоха като втора тема – ние също я смятаме за много–много основателна за вот – темата за националната сигурност и провалът на политиката в тази област и корупцията в тази област. Ние също изказахме предложения за две теми – провал на демографската политика на това правителство“, каза Цонев. 

Утре червените, които са инициатори на идеята за събаряне на кабинета Борисов 3, ще преговарят с "Воля" на Веселин Марешки. 


Тагове:   ДПС,   БСП,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850759
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031