Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2018 14:48 - БСП протестираха, докато Борисов заседава
Автор: radiovisioner Категория: Политика   
Прочетен: 205 Коментари: 0 Гласове:
0



Стотици се събраха пред Министерски съвет на протест срещу станалата скандална сделка за продажбата на ЧЕЗ, предаде Новини.бг.
Те скандират „Оставка“ под прозорците на МС, докато заседава правителството на Бойко Борисов.
Междувременно протестиращите затвориха за движение булевардите "Княз Ал. Дондуков" и "Цар Освободител".
"Това е национален протест срещу един престъпен режим", заяви Велизар Енчев и благодари на БСП. Той заяви, че социалистите са единствената парламентарна опозиция.



Костадин Костадинов, председател на партия "Възраждане", попита протестиращите дали им харесва това, което е в България. Правителството не е българско, то обслужва чужди интереси, обясни той.
Енчев отново взе микрофона заплаши, че следващата седмица след като станат ясни резултатите от срещата на Гинка Върбакова с ЧЕЗ в Прага, ще има протести и пред централата на енергийната компания в България. „Всичко е заради такива като Гинка, Калинка и Цветелинка“, добави той.
От Съюза на българските пенсионери попитаха как се живее с пенсии от 200 лв. - 300 лв. "Колко пъти се правят митинги, колко пъти поставяме исканията си и отговор никакъв", заявиха от Съюза.
Стоян Мирчев пък се обърна към Борисов. Той го нарече страхливец и му препоръча да не се крие зад прозореца на МС.
Елена Йончева от БСП обвини ГЕРБ в неспиращи корупционни сделки и кражби. Тя заяви, че ако не се противопоставим, групировката ГЕРБ няма да спре да управлява живота ни. "Затова хората продължават да напускат страната ни", каза тя.

Корнелия Нинова благодари на всички, които са на протеста и застанаха с лицата си срещу властта. „Скъпи, българи, които не сте тук, но ни подкрепяте, благодарим и на вас“, добави тя. „Г-н Борисов, народът излезе на улицата и всеки ден си казва думата, а тя е „оставка“. Обединени сме днес всякакви политици и хора, защото искаме да си върнем България от паралелната държава, наречена Бойко Борисов и шайка“, каза Нинова. 



Тагове:   БСП,   протест,   правителство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 850872
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031