Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2018 16:00 - Важното от деня в текст
Автор: radiovisioner Категория: Новини   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2018 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От догодина с 30% по-висок данък за старите автомобили. Това бе гласувано на първо четене в парламента чрез промени в данъчното законодателство, променящи формулата за определяне на налозите върху леките и тежкотоварните автомобили с маса до 3,5 тона.

Новите текстове предвиждат, освен имуществен, в определянето на размера на данъка да се включи и нов компонент – екологичен. Както и досега, имущественият компонент ще отчита мощността и годината на производство на автомобила, а екологичният – екологичната му категория. Така за колите, които замърсяват повече, данъкът ще бъде по-висок.
Размерът на увеличението обаче не може да бъде изчислено с точност, защото конкретният размер на данъчната ставка ще се определя от съответния общински съвет, но то няма да надхвърля 30%. Новите данъчни правила ще засегнат значителна част от собствениците на автомобили, като над 1,5 млн. автомобили у нас са на възраст над 20 години.



21-годишният Северин Красимиров, който е задържан за убийството на журналистката Виктория Маринова, пристигна в Русе днес по обяд.
В следствието ще му бъде разпитан и повдигнати обвинения за изнасилване и убийство с особена жестокост. Служебният му адвокат Иван Дойнов също се яви в полицията в Русе, за да присъства на всички процесуално-следствени действия.
В идните дни предстои да бъде направен и следствен експеримент с негово участие. Всичко това обаче зависи от неговото съгласие и това на адвоката му.
Вчера малко след 18 ч. Северин Красимиров кацна в България с полет на „Лутханза“ от Франкфурт. Той напусна страната ни на 7 октомври.


Правата на бременните жени и майките, включително и уредените в Кодекса на труда, са свързани с Конституцията, която прогласява един съществен принцип "жената-майка се ползва от особената закрила на държавата". Това се казва в позиция на КНСБ по повод искането на работодатели за времето на отпуск по майчинство да не се начислява и редовен платен годишен отпуск. Поводът е решение на Европейски съд от преди няколко дни.
Зад конституционните права на майките стои демографска политика на държавата, а не обичайна и необходима регулация на трудови отношения. Затова подобни искания трябва да бъдат оставени без последствия, се казва още в становището на КНСБ.

Над 46% от електроенергията в България се осигурява от въглищни централи, като през зимата достига до 60, каза в Пловдив министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Те са важни за българския електроенергиен сектор, защото без тях той не може да балансира, така че ще се борим за тях, както се правили досега, допълни Петкова.

Над 330 жертви на трафик на хора са идентифицирани у нас за първите шест месеца на годината, съобщиха от Националната комисия за борба с трафика на хора. Най-голяма част от тях са жените, които стават жертви на сексуална експлоатация. Все по често се срещат и случаи на трафик с цел трудово робство.
Световната статистика сочи, че Румъния и България са сред основните страни на произход на трафик на хора в Европа, а причините са бедността, социалното изключване и отпадането от училище.
Още чуйте от Камелия Димитрова, секретар на националната комисия за борба срещу трафика на хора.


33-годишна жена и бебето му са закарани в пловдивска болница, след като бяха блъснати от автобус на градския транспорт. Инцидентът стана на обяд в жилищен район "Тракия" на кръстовище. Майката е пострадала, а детето не. Алкохолната проба на водача е отрицателна.


Руските власти дадоха днес подробности за масовото убийство в политехническия колеж в Крим, където ученик по електротехника застреля 20 души, девет от които непълнолетни, преди да се самоубие, предаде Франс прес.
Седем от ранените са в крайно тежко състояние, съобщи руският министър на здравеопазването Вероника Скворцова, цитирана от агенция Интерфакс. Министърът добави, че хирурзите са били принудени да ампутират долни крайници на ранени, пострадали от "метални топчета", с които е била натъпкана самоделната бомба, взривена от нападателя Владислав Росляков в кафенето на колежа.
При някои ранени мускулите са били буквално накълцани.
18-годишният ученик от колежа в Керч вчера взриви бомба в сградата, след това застреля с ловна пушка други ученици и хора от персонала. Подбудите на извършителя остават неизвестни.
Петнадесет ученици са загинали на място, обяви зам.-ръководителят на община Керч Дилиарвер Мелгазиев, цитиран от ТАСС.
Другите петима убити са били служители в колежа. По информация на в. "Московски комсомолец", сред загиналите има майка и дъщеря, които са били преподавателки в учебното заведение.
Община Керч публикува днес списък с 44-мата ранени, с уточнение, че двама не са идентифицирани. Според списъка, поне 23 пострадали са непълнолетни - БТА


Преговорите на ЕС с Великобритания за Брекзита не са отбелязали напредък, предаде Ройтерс. По този начин няма основание за провеждането на извънредна среща на върха през ноември.
Говорителят на председателя на Европейския съвет Аман Пребен съобщи, че в Брюксел не е чул никакви нови предложения от страна на британския премиер Тереза Мей.
Въпреки споровете с ЕС около ирландската граница Така шансовете, споразумението да бъде постигнато, са почти нулеви. Председателят на ЕС Доналд Туск намекна, че би могло да не се стигне до сделка.
Остава нерешен въпросът за границата между Ирландия и Северна Ирландия, по който въпреки напрегнатите преговори в последните дни, не се стигна до напредък.


Президентът Румен Радев е отправил покана към кралица Елизабет Втора при възможност тя или член на кралското семейство да посети България.
Отправих покана към кралица Елизабет Втора при възможност тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина, а и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, в Британската библиотека, съобщи държавният глава днес пред журналисти след аудиенцията си при кралицата в Лондон.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radiovisioner
Категория: Новини
Прочетен: 858882
Постинги: 1688
Коментари: 141
Гласове: 116
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930